John uit Nijmegen

 • John uit Nijmegen

  Als houden van muziek uitgroeit tot een hobby kan het zomaar gebeuren, dat op enig moment de afspeelapparatuur je ook gaat boeien.
  Op dit moment was ik er aan toe over te gaan tot de aanschaf van een Accuphase. Legendarisch merk. Brochures en recensies uit de jaren negentig bevolken ordners. Altijd aan voorbij gegaan. Te duur. Twijfels over prijs kwaliteitsverhouding. Wat je hebt is goed en voldoet. Zoiets. Blijft knagen. Nu toch de knoop doorgehakt. Nu of nooit meer. Evert van AudioAanZee benadert voor overleg. Misschien een streamer kopen zei hij additioneel. Dat is de toekomst en daar ben ik goed in. Op zijn site gekeken. Verwijzing naar het combineren van de (eigen) muziekserver met een Accuphase cd speler!! Briljant! Ik was gelijk daarvoor te porren. Mijn cd collectie is mij dierbaar, maar met het comfort van de muziekserver was ik, in algemene zin, ook bekend.
  Ik heb dus gekocht een Accuphase DP430 cd speler. Accuphase opereert hiermee in een krimpende markt. Ze moeten al zelf het loopwerk maken, nadat Sony hiermee stopte. Maar ze maken de speler voor de mensen zoals ik. Die een grote collectie hebben. En voor die mensen hebben ze hun uiterste best gedaan. De Accuphase werkt op alle onderdelen fluisterstil. Aanraken is bewegen. Geruisloos en geluidloos. Adembenemend. Wat een genot. Het geluid is het beste wat ik tot nu toe in mijn muzikale leven heb mogen beluisteren. Warm  met autoriteit. Voor het eerst komt muziek volledig los van de weergevers. Met veel details en een prachtige grote “stage”. Alles samen te vatten onder de term muzikaal! Ik ben hier zeer gelukkig mee. Elke euro meer dan waard. Jammer, dat we hier niet eerder voor gegaan zijn. En dan te bedenken, dat ik het hier heb over het instapmodel……
  Dan de Reference Flow muziekserver. Speelt via de usb aansluiting op de Accuphase. Maakt dus gebruik van diens DAC. Audio Quest Diamond kabel verzorgt de verbinding. Ik kan niet zeggen dat ik weet wie voor welke kwaliteit zorgt. Ik kan alleen maar het eindresultaat beoordelen. Hoe alles mijn oren bereikt. Dat is werkelijk geweldig. De RF speelt op een gelijkwaardig niveau als de cd speler. Toen ik ooit (zeg maar voor het filter tijdperk) “the-great-gate-of-Kiev” uit de Sofia Recital 1958 van Sviatoslav Richter draaide raakte ik overmand door emoties. Terwijl dit een dramatisch slechte opname is! Met het in toenemende mate  schonen van de stroomvoorzieningen heb ik vaak het gevoel gehad , dat ik aan emotie/gevoel had moeten inleveren. Tot recent. Tot de Reference Flow. Tot  ik via deze RF als eerste “stay-with-me-baby” van de Marbles (1969) tot mij nam. Een enorme emotie maakte zich van mij meester. Misschien noemt een ander dit analoog. Kan het schelen. In deze combinatie was het dat wat de Reference Flow nog toevoegde aan de de kwaliteit van afspelen. Wat achterbleef was een enorm blije tevreden luisteraar.
  Tot slot nog een compliment aan AudioAanZee. Zakelijk realistisch. Geen gezeur. Afspraken nakomen en een topproduct in de markt gezet op topniveau. Hulde en succes!!