AudioAanZee music servers met ROON

AudioAanZee High End Muziek Servers met ROON

In 2007 begon Computer Audio wat vorm te krijgen met oa SqueezeBox en vergelijkbare producten. Deze producten trokken onze aandacht vanwege het bedieningsgemak en geen CD's meer in en uit de speler te hoeven doen. Helaas was de kwaliteit nog ver te zoeken voor de echte liefhebber, een redelijk CD loopwerk speelde makkelijk op een hoger niveau. Uit frustratie ben ik mijn eigen muziek server gaan bouwen met HardDisk. Alle Windows varianten t/m Windows 7 uitgeprobeerd en XP bleek het beste te strippen en klonk zodoende ook het best. Het resultaat mocht er wezen, de server speelde op hetzelfde niveau als mijn fraaie CECTL2X loopwerk. 


In 2012 starten wij onze winkel AudioAanZee en mijn audio installatie moest verkocht worden aangezien deze niet meer leverbaar waren en er budget benodigd was. Onze spartaanse muziekserver met een kleine display bleef staan en de bediening was met een draadloze muis, verre van ideaal maar hij klonk zo goed. Vele importeurs bezochten onze winkel en waren verbaasd over de geluidskwaliteit van de server, ook vonden ze het allemaal wel een lelijk ding om te zien.


Ik dacht toen, daar gaan we wat aan doen en als ik toch bezig ben moet de nieuwe server ook te bedienen zijn met iedere tablet, telefoon en PC. De overstap naar Linux was snel gemaakt en warempel, deze minimalistische software kon alles en klonk nog beter dan Windows XP waar ik uren mee zoet was om te strippen van alles wat niet nodig was.


De AudioAanZee Premium- en Ultra Flow werden op de markt gebracht en werden dankzij een zeer fraai review van Christiaan Punter van Hifi-Advice.com een groot succes.

Begin 2015 hebben we onze Ultra Flow flink door ontwikkeld en een referentie server gebouwd, de AudioAanZee Reference Flow. Christiaan Punter wilde deze wederom graag reviewen en verving direct zijn eigen Ultra Flow voor een Reference Flow.