Arthur uit Den Helder

 • Arthur uit Den Helder

  Audio apparatuur gaat lang mee maar het werd nu toch tijd weer eens een inhaalslag te maken. Ik zocht vooral een oplossing om goed klassieke muziek te kunnen streamen (Hi Res) en mijn speakers waren ook wel aan vervanging toe. Zoals dat gaat begin je op internet en dan een paar winkels langs. Dat gaf me nergens het gevoel een goede keuze te kunnen maken.

  Een kennis van me zei dat ik eens naar AudioAanZee moest gaan, daar kon je goed en deskundig advies krijgen. Het is niet een winkel waar je zo naar binnenloopt, het gaat op afspraak. Dat sprak me al aan. Van te voren vroeg Evert wat ik zocht zodat hij een opstelling kon maken. In zijn studio heb ik vervolgens wel een uur doorgebracht met luisteren naar muziek en praten over audio. Dat was inspirerend. We hadden een mooie set bedacht maar thuis twijfelde ik of die keuze wel geschikt zou zijn voor de ruimte. De plaatsing van luidsprekers heeft veel invloed op de geluidskwaliteit. Evert gebeld en die bood aan langs te komen om zelf eens te kijken. Al pratend en nadenkend kwam hij met een ander voorstel: Audio Apex A10 speakers en een NAD C368 versterker met een Bluesound module en voor een andere ruimte de Bluesound Pulse 2i.

  Een mooie service is dat Evert alles zelf komt installeren en goede speaker kabels zitten bij de prijs in begrepen!

  We zijn nu paar weken verder en ik geniet van de muziek: veel meer tonen in het middenregister, individuele instrumenten zijn goed te horen en een fraai stereobeeld. De set is nog mooi om te zien ook.

  Veel dank aan Evert van AudioAanZee voor zijn betrokkenheid en goede advisering!