Silent Angel Bonn N8

  • Silent Angel Bonn N8

    Silent Angel Bonn N8

    Dat het aanpakken van de switch kan bijdragen aan een beter geluid, dat wist ik al. Had zelf al eerder de schakelende voeding van mijn TP-Link vervangen door een lineaire van SBooster en dat gaf veel meer rust en ruimte in het geluidsbeeld. Van de aanschaf van een echte audiofiele switch werd ik tot nu toe weerhouden door de prijs: 800-1100 euro is erg veel geld en hoeveel beter kon het nog worden? Ik was dus blij verrast toen Evert me attendeerde op de Silent Angel Bonn N8, die op het zelfde niveau zou spelen als de dure concurrenten. De AudioAanZee Reference Flow en een Audioquest Vodka ethernetkabel had ik al, dus bestelde ik alleen de switch. Na een paar avonden luisteren kan ik alleen maar beamen dat de Silent Angel Bonn N8 de geluidskwaliteit van streaming met Qobuz echt brengt op het niveau van geripte CDs vanaf de Reference Flow. Het geluid wint sterk aan ruimtelijkheid, betere aftekening van stemmen en instrumenten en rust. Sterker nog, bij streaming van 24bits bestanden klinken deze nog vloeiender en ruimtelijker dan hun 16bits versies op de Reference Flow. Het meest verrast was ik nog over het niveau dat ik nu met mijn Sonos connect haal. Het is dan wel een door Magna Hifi flink gemodificeerde versie (Ultimo), maar die komt met de nieuwe switch nu wel aardig in de buurt van Refence Flow. Kortom,  ongeacht welke streamer je hebt, je haalt er pas uit wat er in zit met de Silent Angel Bonn N8. Zondermeer aanbevolen en een koopje voor de kwaliteitverbetering die je er mee bereikt.
    Gebruikte apparatuur:Bronnen: AAZ reference flow en Magna Hifi Sonos connect Ultimo modificatie.Versterker/speakers: Kii Audio Three, actieve monitoren (via Kii controller).

    Marcel, Wijdenes