Duncan uit Arnhem

  • Duncan uit Arnhem

    Ik wil je graag nog even schrijven, wat een fantastische upgrade de DAC-40 is voor mijn set. Na het inbouwen en aansluiten heb ik met kippenvel zitten luisteren, de al goede DAC van de Auralic werd compleet weggespeeld.
    Sceptisch als ik was over verschillen tussen eenvoudige en hoogwaardige USB audio, heb je mij door eenvoudig te switchen tussen de “eenvoudige” kabel en een dure AudioQuest overtuigd. Vele uren lezen over de techniek en de daaruit volgende logische beredeneringen werden in zeer korte tijd omgezet in feitelijk hoorbaar verschil. Na een paar dagen fijn geluisterd te hebben, ben ik thuis dezelfde test aangegaan. Thuis heb ik natuurlijk een andere set en was het nog maar de vraag of de aanschaf van de veel duurdere Audioquest Coffee verantwoord zou zijn. Als “jury” ben ik samen met mijn vrouw het verschil tussen de instap USB en de Coffee gaan luisteren. Dit koste ons beide onafhankelijk van elkaar maar enkele ogenblikken om de Coffee de eigenschappen, warmer, gedetailleerder en zoals vrouw het beschrijft een breder klankgebied toe te bedelen, ze gebruikte ook de woorden meer 3D ofzo… šŸ™‚