Huub & Jan, Sevenum

 • Huub & Jan, Sevenum

  Via een demo van de nieuwe B&W D3-serie in combinatie met Accuphase bij Poulissen AV-Center in Roermond, hoorden we van de AudioAanZee muziek server via Paul Hattink van HiFine/Accuphase.
  Na enig zoekwerk op het internet en met name de HFA-site (www.Hifi-Advice.com), een Ultra Flow besteld bij AudioAanZee. Vervolgens na een uitgebreide luistersessie aangevuld met uitstekende informatie en advies van Evert, huiswaarts met een grote doos met daarin de AudioAanZee Ultra Flow.

  Thuis alle op iTunes aangeschafte muziek geconverteerd en op de Ultra Flow gekopieerd. Daarna al onze CD’s geript, super eenvoudig maar je bent er ff mee bezig. Vervolgens een kopie op de NAS gemaakt.

  In de tussentijd bij EC-designs een XTOS afgehaald (de XTOS is een converter van USB naar Toslink voor digitale audio files). Dit was een belevenis op zich! Waar de gebroeders Brown mee bezig zijn is op zijn minst indrukwekkend. Hier wordt op een gepassioneerde wijze fundamenteel onderzoek verricht naar audiophile digitale muziek en op kleine schaal geproduceerd.

  Na alle muziek geüpload en de Ultra Flow geïnstalleerd te hebben m.b.v. de XTOS, Audioquest Carbon USB kabel en een Lifatec Toslink op de Marantz AV8802A waren we zeer benieuwd hoe het zou klinken door de B&W 803 Nautilus luidsprekers.

  Het geluid is geweldig; open, met een prachtige bas, mooie stemmen, relaxed en vooral melodieus en warm. Het is zo’n groot kwaliteitsverschil met het streamen van iTunes bestanden! Ook Tidal klinkt veel beter. Meer dan tevreden dus en de investering helemaal waard.

  De iPeng interface op de iPad is de beste die ik ooit gezien heb. Eenvoudig te bedienen en met veel toegevoegde functies in onderliggende menu’s. Ook is Tidal als App in iPeng geïntegreerd en streamt ‘native’ vanaf de Ultra Flow, super handig.

  De Marantz heeft met de VERITA AK4490 een uitstekende DAC maar we willen de Ultra Flow graag horen met de geprezen EC-Designs Mosaic T. De inschrijving voor het thuisdemo-pakket is gedaan. Mogelijk dat deze DAC de Ultra Flow nog mooier kan laten klinken.
  Dat is echter moeilijk voor te stellen op dit moment!