Jan uit Brussel.

 • Jan uit Brussel.

  Jan uit Brussel.

   

  Enkele dagen geleden heb ik de UltraFlow, ontwikkeld en gecommercialiseerd door de ploeg van AudioAanZee, aangekocht. Zoals mij werd beloofd, was het inderdaad “plug and play”.

  De PS Audio PWD Mk II met de Ultra Flow verbinden, deze laatste aan het interne netwerk koppelen, de mPad app op de iPad downloaden, alles opstarten en de muziek stroomt de luisterruimte in. Het is werkelijk een meesterlijk geluid dat je omringt: moeiteloos, vlot, klaar en helder. Een strak en overtuigend geluid waar elk instrument – in het bijzonder als het over klassieke muziek gaat – zijn duidelijke plaats heeft.

  Bij dit alles toch wel één enorme frustratie, het gevolg van het feit dat ik de voorbije jaren een ontelbaar aantal CDs (van mezelf, uiteraard) heb geript: indien je een CD volautomatisch ript met de Ultra Flow is het resultaat zowel subtiel, maar tegelijkertijd onvergelijkbaar veel “beter”. De muziek is duidelijker, overzichtelijker en daardoor veel pakkender dan mijn rips met dBPoweramp (op PC). Ja, zelfs veel meer van dat alles dan de HiRes downloads. Hoe is dat toch mogelijk…?

  17 Augustus 2013