Carlo uit Amersfoort.

  • Carlo uit Amersfoort.

    Carlo uit Amersfoort.

    Na lang aarzelen besloten me toch te gaan verdiepen in het fenomeen “muziek server”. Ik heb jaren lang geaarzeld vanwege het vermeende complexe computer gedoe met netwerken e.d. Ik ben namelijk een halve digibeet. Aan de andere kant had ik geen goed overzicht meer over mijn cd-collectie die ik in al die jaren had verzamelt. Ik wist niet eens welke cd’s ik allemaal had.

    Op hifi.nl las ik een positief artikel over de muziek servers van AudioAanZee uit Den Helder.

    Op een zaterdagochtend in de auto naar Den Helder samen met mijn Sony laptop (met JRiver software), AudioQuest Cinnamon USB kabel, PinkFaun versterker en DAC. Na een aangename kennismaking met Evert op zijn waterwoning zijn we begonnen met mijn Sony laptop/JRiver, PinkFaun apparatuur aangesloten op de Blumenhofer BIG FUN 17 speakers in de fraaie luisterruimte/winkel van AudioAanZee. Dit klonk naar mijn mening al aardig dacht ik…. totdat Evert de laptop afkoppelde en hiervoor in de plaats de Premium Flow aansloot. Dit was een enorme stap vooruit. Het geluid is veel muzikaler, rijker enz enz. In vergelijking tot de Premium Flow klonk de laptop/JRiver dun, plat, agressief zeg maar samengevat “digitaal”. De laptop was voor mij gelijk geen optie meer als muziek server ! Wat een verschil. Na een tijdje gedraaid te hebben en vele lekkere koppen koffie verder hebben we de Premium Flow gewisseld voor de Ultra Flow. Tja wat zal ik zeggen. Wederom een zeer grote verbetering. Niet dezelfde stap van laptop naar Premium Flow wat logisch is omdat de Premium Flow al een zeer goede muziek server is (zeker prijstechnisch gezien) maar de verbeteringen liggen veel meer in het vlak van verdere verfijningen, meer rust, breder, hoger en dieper stereobeeld, meer waarheidsgetrouw kortom meer High End.

    Ik was verkocht en heb direct een Ultra Flow besteld. Zoals eerder vermeld had ik mijn AudioQuest Cinnamon meegenomen. Op advies van Evert hebben we de Cinnamon vergeleken met de AudioQuest Diamond. Ik wist zeker dat de Diamond beter zou klinken dan de Cinnamon maar twijfelde dat de Diamond zijn meerprijs van vele honderden euro’s waard zou zijn. Weer een misvatting van mij. Ik kan maar één advies geven. Bij een klasse muziek server als de Ultra Flow hoort een AudioQuest Diamond. Doe u zelf en de Ultra Flow een plezier en bestel net als ik gedaan heb ook een AudioQuest Diamond.

    Na twee weken heeft Evert op een zondagochtend bij mij de Ultra Flow geïnstalleerd. Dit was in ongeveer 10 minuten gedaan incl. het installeren van de powerplugs (internetverbinding via stopcontacten). Super! Inmiddels leef ik een week met de Ultra Flow en heb bijna mijn gehele cd collectie van ca. 250 cd’s geript. Dit gaat dus bijzonder eenvoudig en snel. Cd erin en de Ultra Flow doet alles zelf incl. album art. Zeer gebruikersvriendelijk. Wat wel opvalt is dat de ene cd bij het rippen meer geluid maakt als de andere. Dit ligt niet aan het apparaat maar waarschijnlijk aan de onbalans van diverse cd’s. Het afspelen vanaf de harde schijf gaat zonder enig bijgeluid. Ook is bij mij sporadisch (5 stuks) voorgekomen dat er cd’s niet geript werden vanwege waarschijnlijk een kopieerbeveiliging op de cd. Hierover zal ik nog een contact opnemen met Evert. Ongetwijfeld weet hij hier een oplossing voor.

    Neem van deze halve digibeet aan dat de Ultra Flow een zeer gebruikersvriendelijk muziek server is die magistraal klinkt in combinatie met mijn PinkFaun DAC. Veel beter als mijn REGA APOLLO CD speler als loopwerk in combinatie met dezelfde PinkFaun DAC ! De service van Audio Aan Zee klopt ook aan alle kanten. Je krijgt een eerlijk, deskundig en no nonsens advies. Welk bedrijf rijd op een zondagochtend als het gesneeuwd heeft 140 km enkele reis om een Ultra Flow af te leveren. Audio Aan Zee dus. Warm aanbevolen. Team van Audio Aan Zee bedankt.

    26 Februari 2013